Pastasalade met tonijn

Standaard

De inspiratie voor deze pastasalade heb ik gehaald uit één van mijn lievelingspizza’s: Pizza tonno e cipolle (tonijn & ajuin). Daarom kies ik er ook voor om de ajuin & tonijn licht aan te stoven in dit gerecht, waardoor de heerlijke smaken tot hun recht komen. Gecombineerd met frisse tomaatjes en rucola vormt het een heerlijke afsluiter van een zonnige dag.

Pastasalade met tonijn

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500gr pasta (hier: farfalle)
  • 300 à 400gr tonijn uit blik – liefst in olijfolie ipv eigen nat
    TIP: Imperial is prijskwaliteit een zeer goed merk hiervoor
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 zakje rucola
  • Olijfolie
  • Kruiden: peper, zout & oregano
    => de oregano vind ik persoonlijk essentieel, niet weglaten dus!

Werkwijze

*Laat een grote pot met veel water aan de kook komen. Wanneer het zover is, gooi je de pasta erbij samen met flink wat zout en roer je het even om. Kook gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.

*Snij ondertussen de ui in de helft en snipper er héél fijne halve ringen van. Haal het groen kroontje uit de tomaat, was hem goed en snij in kleine blokjes. Ook de mozzarella mag klein gesneden worden.

*Laat de tonijn uitlekken en prak hem in stukjes met een vork.

*Zet een pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in. Stoof hierin de uisnippers aan en kruid goed met oregano. Je kan de ui uiteraard ook rauw gebruiken, maar ik vind het op deze manier lekkerder en bovendien beter verteerbaar. Wanneer de ui is aangestoofd (hoeft geen kleur te krijgen), voeg de tonijn dan toe en kruid met wat zout en peper. Roer eventjes goed om, de tonijn is eigenlijk al gekookt en hoeft dus niet meer gaar te worden. Ik doe dit gewoon om ‘m iets meer warmte te geven en de smaken optimaal met elkaar te vermengen.

*Giet de pasta af, doe ‘m terug in de pot en voeg flink wat olijfolie toe, alsook de gestoofde ui en tonijn. Voeg nu de tomaten, mozerella en rucola toe en hussel alles goed door elkaar. Proef eens en kruid indien nodig nog verder af met zout en peper.

*Dien op en geniet van deze heerlijke pastasalade!

Smakelijk
Lieselotte

Plaats een reactie