Pasta met koolvis en spek

Standaard

Witte vis en gerookt spek, ik heb het altijd al een heerlijk duo gevonden. In combinatie met rozemarijn en tomaat is het hier omgetoverd tot een uitstekende pastasaus.
Laat je verrassen!

pasta koolvis

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500gr pasta – hier: Castellani
  • 400gr Koolvis (familie van kabeljauw, maar goedkoper)
  • 200gr gerookte spekreepjes
  • Enkele verse takjes rozemarijn
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 680gr passata (bio= vaak lekkerder)
  • Kruiden: peper + zout

Werkwijze

*Zet een grote pot water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg dan de pasta toe met flink wat zout, roer het even goed om en laat het koken volgens de aanwijzingen van de verpakking.

*Snipper de ui en bak het samen met de spekjes in een grote pan (de rest komt hier seffes ook in). Leg de rozemarijntakjes er ook al bij.

*Snij nu de courgette : eerst in de lengte in 4 zodat je lange platte schijven hebt, dan reepjes en tenslotte kleine blokjes. Stoof het eventjes mee met de rest.

*Doe de passata erbij, snij de ontdooide vis in blokjes en voeg ze toe aan de warme saus zodat de vis kan garen. Kruid het goed met zout en peper. Laat het op een rustig vuurtje pruttelen met het deksel op de pan tot de vis gaar is.

*Zorg dat je de saus veel langer laat pruttelen dan nodig, dan wordt je vis te droog. Als de vis gaar is, zet het vuur dan af en laat het deksel op de pan zodat je saus warm blijft.

*Giet de pasta af en dien op met de heerlijke saus (zorg wel dat je de takjes rozemarijn niet op iemands bord belanden).

Smakelijk!
Lieselotte

Plaats een reactie